Новини

Част от нашата дейност е ораганизирането на събития и научно-технически форуми из цяла България. Заедно с нашата неправителствена организация -  Авиационно-космически форум, от 2017 г.  създаваме събитията “Дни на авиацията и космоса”. В програмата ѝ влизат лекции, филми, представяния на нови технологии, кариерни и образователни форуми, атрактивни уъркшопи и мастъркласове. Целта на тези събития е да привлечем интереса  на младите хора към  технологиите, роботиката, физиката, информационните науки и аеронавтиката.
Дарителска кампания за изграждането на Планетариум ”Андромеда”

Дарителска кампания за изграждането на Планетариум "Андромеда"

2022-08-24 15:15:59

София е единствената европейска столица, която няма действащ планетариум и нашият екип се стреми да промени това още от 2020 г. Планетариум "Андромеда" е и проектът, който събра екипа на Фотоника.

Въпреки всички пречки, затваряния и финансови проблеми, ние не се отказахме от нашата мечта. Зад нас застанаха и множество партньори, с които стигнахме много далеч. В стремежа си да изградим едно пълноценно и дълготрайно изделие за нашия град, проектът многократно беше изменян. 

В момента структурата на планетариума е поставена на постоянното си място в Регионален център за съвременни изкуства "Топлоцентрала", който се намира зад мол Park Center в Южен Парк 2. За да може съоръжението да заработи, ние трябва да доплатим 20 000 лв. за проекторната ситема. Тази сума включва 50% от цялата сума за техниката (другите 50% вече са заплатени). Нужната апаратура включва 4 проектора, сървърен компютър и специализиран софтуер. 

Обръщаме се към всеки, който желае да ни подкрепи в тази мисия и иска да стане част от изграждането на Софийски планетариум "Андромеда".

ДАРИТЕЛСКА КАМПАНИЯ


Свържи се с нас за да отговорим на въпросите ти

Направи запитване
Aviosim © 2024
Изработка на сайт